HUMMUS

Jakos nie mam czasu na postowanie i gotowanie. Jakos nie mam tez ochoty na rozwijanie tego bloga. Ogladajac inne blogi kucharskie, moje ambicje kucharskie coraz bardziej sie zmniejszaja. Ani ja nie umiem gotowac ani ja nie umiem robic tak pieknych zdjec jak niektore dziewczyny.

Przez tego cholernego wirusa siedze w domu i nic nie robie. Przez 4 tygodnie robienie posilkow bylo meczarnia i nadal jest. Chcialaby cos upie, ugotowac, a z drugiej strony nie che mi sie ruszyc palcem. Moja rodzina rowniez przyczynia sie do mojego nic-nie-robienia. Za kazdym razem jak probuje cos wymyslic, mowia mi ze nie maja na to ochoty. A mi wszystko jedno. Nie musze to nie robie.

Chociaz wczoraj naszla mi ochota na popracowanie w kuchni. Ugotowalam krupnik, zrobilam szaszlyki, hummus, mus i bezy. Te trzy orzepisy wstawie oddzielnie, bo nie chcialabym aby mi sie gdzies zapodzialy.
Zaczynam od hummusu. Przepis znalazlam na stronie Downshiftology. Autorka tego blogu jest Lisa Bryan. Wstawia na swojego bloga bardzo proste i dietetyczne potrawy. Warto tam do niej zagladnac.

THE BEST HUMMUS RECIPE (IN 3 MINUTES!)

PREP TIME: 3 mins
TOTAL TIME: 3 mins
SERVINGS: 8 servings
AUTHOR: Lisa Bryan

This healthy, homemade hummus is super easy and tastes better than anything store-bought. Watch my video above to see how quickly this hummus recipe comes together!

INGREDIENTS

  • 30 oz canned chickpeas (garbanzo beans)drained with liquid reserved (I use two 15oz cans)
  • 1/3 cup chickpea liquidor more, as needed
  • 1/2 cup tahini
  • 1/4 cup olive oil
  • 2 lemonsjuiced
  • 2 garlic cloves
  • 1 tsp cumin
  • 1/2 tsp salt

garnish

  • olive oil
  • paprika
  • fresh parsley

INSTRUCTIONS

  • Add all the ingredients to your Vitamix or high-powered blender and secure the lid. Remove the lid cap and insert the tamper.
  • Turn the blender on high for 30 seconds (or more for a creamier texture) and use the tamper to push the hummus into the blades. Add more chickpea liquid (aquafaba), if desired, for a softer hummus.
  • Add the hummus to a serving plate and garnish with olive oil, paprika, and fresh parsley.

LISA'S TIPS

  • The hummus will last for up to a week in the fridge if kept in a sealed container. You can also freeze the hummus in sealed containers for future use, then just thaw as needed. It's actually one of the most common foods I meal prep on a regular basis as it's so easy.
  • Don't forget that you can also make tahini yourself (rather than buying in the store). Just follow my tahini recipe.

NUTRITION

CALORIES: 332kcalCARBOHYDRATES: 35gPROTEIN: 12gFAT: 17gSATURATED FAT: 2gSODIUM: 159mgPOTASSIUM: 419mgFIBER: 9gSUGAR: 5gVITAMIN A: 40iuVITAMIN C: 16.6mgCALCIUM: 84mgIRON: 4.1mg

Komentarze