Kolejny weekendowy "przeboj" znaleziony na Smaker.
SKLADNIKI:
- 1 ½ kg pomidorow
- ½ lyzeczki mielonego imbiru
- ½ lyzeczki mielonego ziela angielskiego (ja wrzucilam 4 ziarenka, ktore potem wylapalam)
- ½ lyzeczki cynamonu
- ½ lyzeczki mielonych gozdzikow
- 1 lyzeczka pieprzu
- 1 lyzka soli
- 1 szklanka octu
- ²/3 szklanki cukru brazowego
PRZYGOTOWANIE:
Umyte pomidory posiekac. Gotowac 10 minut i przetrzec przez sito.
Przyprawy rozprowadzic w occie. Dodac do pomidorow, Wymieszac z cukrem i zagotowac.
Zmniejszyc ogien i nadal gotowac na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, az do zgestnienia. Przelac do goracych, sterylnych sloikow i zamknac.
Sloiki umiescic w wodzie o temp. okolo 80°C na pol godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz