PASTA WITH BUTTERNUT SQUASH AND PORTOBELLO MUSHROOMS

Kiepski ze mnie kucharz i nic na to nie poradze. Lepiej mi wychodzi zbieranie przepisow iz ich realizacja. Z drugiej tez strony nie mam zbyt duzo czasu na siedzenie w kuchni a do tego moi domownicy maja tzw. "delikatne podniebienia" i nie wszystko moze pojawic sie na stole. A najbardziej wybrednym osobnikiem jest moj maz. Od czasu do czasu rodzina pozwala mi, jak to moj maz mowi, na eksperymenty kulinarne. I takim dniem byla dzisiejsza niedziela. Wiosna posadzilismy po raz pierwszy kabaczki, ogorki, papryke, melona i arbuza. Mial to byc maly eksperyment dla dzieci. Z papryki nic nie bedzie, wystrzelila w gore i owocow nie bedzie. Melon i arbuz urosly, ale to sa mini miniaturki prawdziwych owocow. Jedynie z ogorkow mozemy byc zadowoleni. I do tego moge sie poszczycic dwoma kabaczkami. Musze tylko na koniec zaznaczyc, ze moj piekny ogrod jest wielkosci kolka o srednicy 1,5 metra


this butternut squash recipe makes a tasty vegetarian main course

2 tablespoon olive oil
3 cups cubed butternut squash
1 large onion, diced
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground black pepper
1 pound uncooked penne pasta
3 tablespoons butter
3 large Portobello mushrooms, sliced
4 cloves garlic, minced
1/4 cup heavy cream
2 teaspoons dried sage
1 teaspoon dried oregano
3 teaspoons balsamic vinegar
Preheat oven to 350 degrees F.
To a roasting pan, add olive oil, squash, onion, salt and pepper. Toss to coat and roast in preheated oven for 20 minutes or until squash is barely tender.
Bring a large pot of water to a boil and add penne pasta. Cook for 8-10 minutes, until pasta is al-dente. Drain pasta and set aside.
In a large skillet, melt butter over medium heat. Add mushrooms and garlic and saute over medium heat for 6 minutes. Add the cooked squash and onion mixture to the skillet and stir to combine. Add cooked pasta to the skillet and toss to combine. Gradually pour in cream. Stir in sage and oregano. Continue cooking until heated through. Transfer pasta mixture to a large bowl. Add balsamic vinegar and toss until everything is well coated.

Komentarze